.
.

Få tillgång till din installation med app'en

Viktigt för att komma igång med app'en Zense RemoteIphone ny hires jpg

När du skal använda din iphone eller android telefon som remote fjärrkontroll till din elinstallation, är det viktigt, att du först har tillåtet PC-boxen att dela dina data. Det finns två sätt att få förbindelse till din installation via app'en:

1) WIFI förbindelse
På hemmanätverket kan uppsätning av app inte vara lättare. När telefonen är ansluten till det nätverk, som PC boxen ansluten till, tryckas det bara på automatisk konfiguration. App'en hittar nu PC boxen och ID nummer på denna skal skrivas in. App'en hämtar nu den nödvändiga information från PC boxen och appen är nu klar till använding. Använd den indbyggda hjälpfunktion för en förklaring av funktioner och använding

2) 3G (mobilnet förbindelse)
Om du skal ha förbindelse via 3G-nättet skal du klicka på länken nedenför och följa anvisningarna. Det kräver nämligen, att nätverkets router konfigureres så, att Port 10001 vidarebefodras till PC boxens IP adress. På länken hittar du en detaljerad gennomgång med en steg-för-steg guide, som hjälper dig till att förbinda till en PC box via mobil data förbindelse:

Följ denna steg för steg guide för att förbinda til en PC box via mobil data förbindelse:

1. Installera zensehome PC mjukvaran på en PC som finns ansluten till hemmanätverket.

2. Hitta hemmanätverkets eksterne IPv4 adress. Denna hittas enkelt om du ex. går till hemsidan: www.myip.dk.

3. Hitta PC Boxens IP adress på hemmanätverket. Använd programmet i zensehome programmappen till detta

4. Nätverkets Router skal nu konfigureras så att Port 10001 vidareskickas till PC boxens IP adress. Du skal ha tillgång till routerns administration interface för att kunna göra detta (se routerns manual).Själva uppsätningen av port forward är olika från router till router och vi måste därför hänvisa till routerns manual eller denna site www.portforward.com där processen är förklarad för många av marknadens routere.Är routern levereret av din internet leverantör kan den vara "låst" så att du inte kan administrera den och därmed inställa den nödvändiga portforward. Om detta är fallet  kontakta din internet leverantör.

5. När portforward (4) är konfigurerad kan app'en startas och "Manuel konfiguration" användas. Skriv in den eksterna IP adress fra (2) och tryck "OK". (Om du har ändrad std. portnummer från 10001 skal detta också matas in).
Skriv  nu in PC boxens ID nummer och App'en hämtar den növändiga information från PC boxen och är härefter klar till använding (ID nummer är tryckt på baksidan av PC boxen, under strekkoden)

6. Använd den inbyggda hjälpfunktion för en förklaring av funktioner och använding. Lycka till!

Download instruktion til at få forbindelse via mobilnettet (3G) 


 

.