.
.

Zensehome i typhus

Typ av installation:A_01685
Standard hus, nybyggnation
  
Behov:
Enkel intelligent ellösning för att öka komforten och förbättra bostadens ekonomi
  
Beskrivning:
Zensehome blev under 2009 installerat i ett nybyggt typhus i Danmark. Här bor Per Madsen med sin familj. I ett vanligt villakontrakt avtalar man med byggbolaget att man vill få zensehome installerat. Till skillnad från en traditionell elinstallation innebär installation av Zensehome att man minskar kabelmängden och därmed tiden för elektrikerns kostnad. Fastighetsägare pekar också på ett antal skäl för att installera Zensehome.
  
• Ökad komfort
• Många funktioner
• Design
• Energistyrning och energibesparing
• Spara pengar
 
Hur använder de Zensehomesystemet?
Familjen utnyttjar att Zensehome ger dem möjlighet att styra strömförbrukningen och stänga av överflödiga strömkällor. Familjen har exempelvis programmerat vägguttagen på barnens rum, så att TV: n stängs av när den inte används eller när barnen somnar. Dessutom har de programmerat kaffebryggaren, så att den automatiskt stängs av efter 2 timmar när kaffet inte längre smakar gott och som en garanti för att det inte börjar brinna i den om det är en kanna utan kaffe på. Per Madsen anser att det är motiverande att man kan styra strömförbrukningen: "Om du tar till exempel en platt-TV, så använder den kanske 180 watt, och det är klart att om den är på hela natten, efter du har somnat, så är det helt bortkastad ström och även CO2. "
 
Familjen valde att göra de flesta uttag intelligenta från början. Familjen styr uttagens funktioner från PC-programmet som de har hämtat från Zensehomes hemsida. De fick installatören att göra en första skiss på deras hus och sedan har familjen själva gjort förändringar och anpassas systemet till deras behov.
  
Per Madsen: "Vi är oerhört glada över systemet och kan därför rekommendera det till andra"
 
Titta på videoklipp från Danmark om Zensehome för villor 
  

.